Half page banner 300×600

Een 300×600 ‘half page banner’ (Advertentie van een halve pagina) is een soort online advertentie die aan de zijkant of onderkant van een website wordt weergegeven. Het is doorgaans groter dan andere soorten banners en neemt meer ruimte in beslag op de pagina.

Dit 300×600 bannerformaat zorgt voor meer inhoud en creativiteit in het advertentieontwerp, waardoor het een effectieve manier is om de aandacht van websitebezoekers te trekken.

Portfolio ads & banners: 300x600 Google Ads banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: 300x600 Google Ads banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: 970x250 Google Ads banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: 970x250 Google Ads banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: E-commerce sociale media banner ontwerp voorbeeld van Arloz. Portfolio ads & banners: 336x280 Google Ads banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: Webshop e-commerce homepage banner en slider ontwerp voorbeelden van Arloz. Portfolio ads & banners: E-commerce sociale media banner ontwerp voorbeeld van Arloz.


Half page banners kunnen statische image banners zijn of geanimeerde HTML5 banners met afbeeldingen, tekst en grafische effecten. Meestal bevatten deze banners een call-to-action en/of een link met ClickTag om verkeer naar de website van de adverteerder te leiden.

Een HTML5 ‘Half page’ banner is een online advertentieformaat dat de programmeertaal HTML5 gebruikt om interactieve en boeiende banneradvertenties te maken. Dit type banneradvertentie is responsief ontworpen, wat betekent dat het zich aanpast aan verschillende schermformaten en apparaten, waardoor een betere gebruikerservaring wordt geboden.

HTML5 ‘Half page banners’ kunnen animaties, video’s en andere interactieve elementen bevatten om de aandacht van gebruikers te trekken en producten, diensten of merken te promoten. Ze worden vaak gebruikt op websites en sociale mediaplatforms.

De ‘Half page banner’ is één van de populairste bannerformaten en de grotere variant van de meest smalle originele ‘Skyscraper banner‘ van 120×600 pixels en de iets bredere ‘Wide skyscraper‘ van 160×600 pixels en de kleinere variant van de ‘Portrait banner’ van 300×1050 pixels.Advertentieformaat half page banner 300×600

Banner advertentie formaten, vormen en verhoudingen.

Half page formaat voorbeeld. Banner size 300×600 pixels.
Half page ad skyscraper formaat voorbeeld. Banner size 300x600 pixels.
Half page ad skyscraper formaat voorbeeld. Banner size 300×600 pixels.
Bannerformaat advertentie overzicht Wide skyscraper banner 300x600 pixels
De Half page banner van 300 × 600 pixels is in deze afbeelding geel gekleurd. Meer informatie? Bekijk dan alle ondersteunde advertentieformaten op de Google Ad Manager Help pagina.

Skyscraper advertentieformaten

De verticaal staande banner de ‘Skyscraper’ (wolkenkrabber) banners. Bekijk ook alle anderen advertentieformaten in onze website.

Advertentieformaten Naam
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Wide skyscraper (Brede skyscraper)
300 × 600 Half page (Advertentie van een halve pagina)
300 × 1050 Portrait (Staand)

Wat kost een half page banner?

De half page banner prijzen met het advertentie formaat 300 × 600 variëren qua kosten tussen de €40,- en €145,- en voor de meer gespecialiseerde video en product banner advertenties variëren de prijzen van €160,- tot €499,-. De kosten van banner advertenties hangen o.a. af van het aantal advertentieformaten de gewenste technische functionaliteiten en het advertentietype.

 • Geen extra kosten tot 2 correctierondes
 • Extra korting bij bulk- en herhaalopdrachten

De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW.


Advertentietype Banner prijzen
Image banners (GIF, JPG, PNG) Van €30,- tot €50,-
Html5 banners Van €40,- tot €145,-
Amp-html banners Van €40,- tot €85,-
Video banners Van €160,- tot €499,-
Product banners Van €160,- tot €499,-
De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW.

Banners voor Google Ads campagne

Als u een Google ads banners of HTML5 banner wilt gaan inzetten voor een Google Ads display-advertentiecampagnes vul dan het ‘snel contact‘ formulier in op deze pagina en we bespreken uw wensen en mogelijkheden. Lees eventueel ook Arloz werkwijze, stappenplan op de banner (Ads) pagina in deze website.

Banner ads zijn reclamecampagne gebonden, portfolio voorbeelden, genoemde bedrijven, getoonde logo’s en gerelateerde opdrachten en projecten zijn op aanvraag.


HTML5 banners voor Google Ads

U wilt gaan adverteren met HTML5 banners in Google ads? Arloz ontwerpt en ontwikkelt HTML5 banners voor Google Ads met de daarvoor gespecialiseerde Google Web Designer software en de Ads Creative Studio van Google. Lees ook over de Google advertentie mogelijkheden met AMPHTML banners, de nieuwe banners speciaal voor supersnelle mobiele weergave!

U kunt een HTML5 banner compleet laten ontwerpen en ontwikkelen door Arloz. Of u laat Arloz de ontwerpen van derden (reclamebureaus, ontwerpbureaus en grafische vormgevers) omzetten naar geanimeerde HTML5 banners.

Portfolio ads & banners: 300x600 banneradvertentie voorbeelden door Arloz.

Het grootte voordeel van het gebruiken van de Google software en cloudservice producten is dat u daar de door Arloz ontwikkelde HTML5 banners via links naar voorbeelden online kunt bekijken. En als u helemaal tevreden bent kunnen deze HTML5 banners worden geëxporteerd naar projecten van Google Ads, Campaign Manager 360 en Display & Video 360 en/of ontvangt u de HTML5 banners in gecomprimeerde zip files zodat u deze zelf of uw online marketingbureau ze in Google Ads kan plaatsen.


Veelgestelde vragen (FAQ)

De veelgestelde vragen van deze pagina. Heeft u een andere vraag? Bel, e-mail of vul het contactformulier in.

Arloz ontwerpt en ontwikkelt webbanners en online advertenties (ads) voor alle bekende advertentienetwerken in bijna alle gewenste advertentietypen en advertentieformaten.

Denk bij ads & banners aan o.a. de statische image banners zoals de JPG, PNG banners en de geanimeerde GIF afbeelding banners en de HTML5 banner zoals de HTML5-advertenties en de AMPHTML banners zoals de AMP-HTML-advertenties.

De banneradvertentie prijzen bij Arloz variëren tussen de €40,- en €145,- en voor de meer gespecialiseerde video en product banneradvertenties variëren de prijzen van €160,- tot €499,-. De kosten van banneradvertenties hangen o.a. af van het aantal advertentieformaten de gewenste technische functionaliteiten en het advertentietype. Bekijk ook de banners en html-advertentie prijslijst op onze website.

 • Geen extra kosten tot 2 correctierondes
 • Extra korting bij bulk- en herhaalopdrachten

De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW.

De HTML5 banner prijzen variëren tussen de €40,- en €145,- De kosten van een HTML5 banner hangt o.a. af van het aantal advertentieformaten en de gewenste technische banner functionaliteiten. En of dat er enkel ‘banner ontwikkeling’ of ‘banner ontwerp & ontwikkeling’ van de HTML5 banner gewenst is. Bekijk ook de banneradvertentie’s prijslijst op de Ads & Banners pagina op Arloz.nl.

 • Geen extra banner kosten tot 2 correctierondes
 • Extra banner korting bij bulk- en herhaalopdrachten

De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW.

De AMPHTML banner prijzen variëren tussen de €40,- en €85,- De kosten van AMPHTML banners hangen o.a. af van het aantal advertentieformaten en de gewenste technische banner functionaliteiten. En of dat er enkel ‘banner ontwikkeling’ of ‘banner ontwerp & ontwikkeling’ van de AMPHTML banner gewenst is. Bekijk ook de banneradvertentie’s prijslijst op de Ads & Banners pagina op Arloz.nl.

 • Geen extra banner kosten tot 2 correctierondes
 • Extra banner korting bij bulk- en herhaalopdrachten

De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW.

De GIF banner prijzen variëren tussen de €30,- en €50,- De kosten van GIF banners hangen o.a. af van het aantal advertentieformaten u wilt gaan afnemen. En of dat er enkel ‘banner ontwikkeling’ of ‘banner ontwerp & ontwikkeling’ van de GIF banner gewenst is. Bekijk ook de banneradvertentie’s prijslijst op de Ads & Banners pagina op Arloz.nl.

 • Geen extra banner kosten tot 2 correctierondes
 • Extra banner korting bij bulk- en herhaalopdrachten

De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW.

De JPG, PNG banner prijzen variëren tussen de €30,- en €50,- De kosten van JPG, PNG banners hangen o.a. af van het aantal advertentieformaten u wilt gaan afnemen. En of dat er enkel ‘banner ontwikkeling’ of ‘banner ontwerp & ontwikkeling’ van de JPG, PNG banner gewenst is. Bekijk ook de banneradvertentie’s prijslijst op de Ads & Banners pagina op Arloz.nl.

 • Geen extra banner kosten tot 2 correctierondes
 • Extra banner korting bij bulk- en herhaalopdrachten

De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW.

Bekijk het overzicht van de banneradvertentie (Ads) prijzen (prijslijst) per advertentietype. Vaak is het zo dat u bij afname van meerdere banneradvertenties in verschillende bannerformaten uitgaande van één ontwerp een staffelkorting op de banner prijs ontvangt. Als u meerdere banners afneemt uitgaande van één ontwerp dan spreekt men over een bannerset, bannerpakket.

Banneradvertentie prijzen en kosten

Advertentietype Banner prijzen
Beeldadvertenties (GIF, JPG, PNG) banners Van €30,- tot €50,-
Html5-advertentie banners Van €40,- tot €145,-
Amp-html-advertentie banners Van €40,- tot €85,-
Video banneradvertentie Van €160,- tot €499,-
Product banneradvertentie Van €160,- tot €499,-
De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW.

Arloz ontwerpt en ontwikkkelt webbanners en advertenties (Ads) voor bijna alle bekende advertentienetwerken, sociale media platformen en websites.

Van image banner tot geanimeerde dynamische banners en de HTML5 banner voor Google Ads.

Webbanners en advertenties (Ads) voor:

Google
Google banner ontwerp en ontwikkeling voor o.a. Display & Video 360, Google Admob, en Google Ads.
Advertentienetwerken
Advertentienetwerk banner ontwerp en ontwikkeling voor o.a. Adform, DPG Media, Mediahuis en Weborama.
Affiliate marketing netwerken
Affiliate banner ontwerp en ontwikkeling voor o.a Awin (Zanox), Daisycon, Tradedoubler en TradeTracker.
Sociale media platformen
Banner ontwerp en ontwikkeling voor o.a. Meta, Facebook, Instagram en Twitter.
E-commerce shopping platformen
E-commerce banner ontwerp en ontwikkeling voor Shopify, Lightspeed, Magento/Adobe en WordPress WooCommerce en socialmedia shopping van Meta.

U heeft een banner of html-advertentie voor een andere advertentienetwerk nodig? Geen probleem, contact is snel gemaakt! Bel, e-mail of vul het contactformulier in.

Het beste advertentietype hangt vaak af van het advertentienetwerk en/of op welke website u wilt gaan adverteren. Over het algemeen zijn html5-advertenties en amp-html-advertenties de beste keuze als advertentietype. Deze advertentietype worden ook wel HTML5 banners en AMPHTML banners genoemd.

Voor sociale media advertenties zijn de statische image banners, afbeeldingsadvertenties het meest populair. Denk bij afbeeldingsadvertenties aan image banners met de JPG, PNG en GIF. bestandsindelingen en extensies.

Bekijk ook het advertentietypen overzicht op de ‘Ads & Banner’ pagina in deze website voor een overzicht van veelvoorkomende banner- advertentietypen met een korte omschrijving over het advertentietype.

Het beste advertentieformaat hangt grotendeels af van welk advertentienetwerk en/of op welke website je wilt gaan adverteren. Maar in het algemeen zijn er 4 tot 7 populaire banner advertentieformaten voor desktop en mobiele weergave nodig voor een optimale dekking.

Denk bij het laten ontwikkelen van ads & banners ook altijd aan de beeldverhoudingen zoals verticaal staand, horizontaal liggend de rechthoekige en vierkante banneradvertentie.

Als u gaat adverteren in het advertentienetwerk van Google Ads kunt u een overzicht van best presterende advertentieformaten van Google Ads bekijken.

Arloz voor het ontwerp en de ontwikkeling van advertenties (Ads) en banners voor o.a. Google, sociale media, affiliate- en internetmarketing netwerken. Van gifjes tot interactieve html5-advertenties.

Bron: Ondersteunde advertentieformaten (Website: support.google.com – Google Ad Manager Help)


Begrippenlijst

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z


Half page banner 300×600 laten maken?

U wilt een half page banner in het formaat 300×600 laten maken voor Google Ads, affiliatiemarketing of advertentienetwerken? U zoekt een banner developer (webdesigner) die creatief is, out of the box kan denken en meer dan 24 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen van banners? Arloz van image webbanners voor webshop en sociale media marketing tot bewegende HTML5 banners voor in Google Ads!

Arloz kan uw banners conceptueel bedenken, ontwerpen en ontwikkelen. Of u laat Arloz de statische ontwerpen van derden (reclamebureaus, grafische vormgevers) omzetten naar één dynamische geanimeerde HTML5 banner.

De eerste stap is natuurlijk contact leggen voor kennismaking, overleg en oriëntatie m.b.t. de mogelijkheden, doelen en wensen voor banner en advertentie (Ads) ontwerp en ontwikkeling. Ik sta u graag te woord voor uitleg en toelichting.

U heeft HTML5 banners nodig? Contact via onze contactpagina is snel gemaakt, of vul het online contactformulier in en u hoort snel van mij!


Verticale banner advertentieformaat 300x600 de half page (Advertentie van een halve pagina).

Snel contact

Mijn sterkste punten zijn...

Creatief + Doeltreffend + Out of the box

Webdesign. Website ontwerp en optimalisatie.
Webdesign. Website ontwerp en optimalisatie.

Webdesign

E-commerce. Webshop ontwerp en optimalisatie.
E-commerce. Webshop ontwerp en optimalisatie.

E-commerce

Banner (Ads). HTML5, AMPHTML, Image en GIF banners.
Banner (Ads). HTML5, AMPHTML, Image en GIF banners.

Banner (Ads)

Vindbaarheid. Zoekresultaten verbeteren en optimaliseren.
Vindbaarheid. Zoekresultaten verbeteren en optimaliseren.

Vindbaarheid

Grafische vormgeving. Huisstijl, logo en drukwerk.
Grafische vormgeving. Huisstijl, logo en drukwerk.

Grafische vormgeving

Portfolio. Showcase websites webshops en banner ads.
Portfolio. Showcase websites webshops en banner ads.

Portfolio

Google reviews

Lizette van de WeerdLizette van de Weerd

15:33 13 Jan 24
Helemaal blij! Arlo denkt mee, is goed bereikbaar en weet het proces goed te begeleiden. Bijna jammer dat ik maar 1 website nodig heb..

Rick KamphuisRick Kamphuis

18:30 09 Jun 23
Arloz heeft voor de start van mijn bedrijf RCK schilderwerken het logo en de huisstijl ontworpen. Ook heeft hij het ontwerp gemaakt voor de bestickering van mijn bedrijfswagen. Ik ben erg tevreden met het geleverde eindresultaat. Je kunt goed met hem overleggen en luistert goed naar de wensen van de klant. En daar komt dan een zeer creatief ontwerp uit! Kortom ik kan Arloz alleen maar aanbevelen.

LOTT holiday homesLOTT holiday homes

11:52 14 Nov 22
Wederom een schitterende website door Arloz webdesign uit Oldenzaal gemaakt. Sinds 2006 is Arlo Zwijnenburg ons vaste contact als het gaat om het maken en onderhouden van de websites voor ons bedrijf. En ook onze nieuwste website is weer helemaal naar tevredenheid!

Gamestoelen LandGamestoelen Land

14:59 28 Oct 22
Arlo is erg ervaren en meedenkend. zeer tevreden. Bedankt!

Justin GrootJustin Groot

12:19 06 Oct 21
Wat een top service! Super snelle reactie, direct het gewenste resultaat, precies op deze manier wil met iemand werken!

123autolakken123autolakken

07:03 05 Oct 21
Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Arloz multimedia. Er wordt goed meegedacht met de wensen van de klant en ook de service achteraf is helemaal top.

Patrica De jongPatrica De jong

14:49 13 Jan 20
We werken als sinds 2006 samen met Arloz Multimedia. We zijn zeer tevreden. Een samenwerking waarbij niet alleen onze wensen en vragen goed worden omgezet in een goede succesvolle website (la-bastide), maar ook dat wij zelf nieuwe dingen leren en kunnen toepassen. Met Arloz multimedia ook verschillende promotionele activiteiten gedaan afgelopen jaren.Deze week ook de nieuwste website van ons Vakantiehuis Murol gelanceerd (vakantiehuismurol). Waarbij, weer door een prettige samenwerking met Arloz Multimedia, er een mooie nieuwe website is ontstaan. Dit keer een Wordpress website waarbij we ook weer verwachten dat deze net als de website van La-Bastide een succes wordt.

js_loader