Affiliate marketing

Affiliate marketing

Creëer meer leads en sales voor uw bedrijf door u aan te melden bij een affiliate marketing netwerk en word lokaal, nationaal of internationaal zichtbaar op het world wide web.

Affiliate marketing netwerken

Arloz heeft de meeste ervaring met de affiliate netwerken van Zanox, Tradetracker en Daisycon.

Het mooie van affiliate marketing is dat derden moeite doen om uw website / webwinkel te promoten omdat zij d.m.v. de aangebrachte leads en sales mee profiteren en een vergoeding krijgen.

Verder is het vergelijken van producten op kwaliteit en prijs natuurlijk ook iets wat Nederlanders graag doen. Vandaar dat de term 'laagste prijsgarantie' zo populair is geworden bij de grotere bedrijven! Waarom meer betalen? Als je via het internet al snel kunt zien waar iets goedkoper te verkrijgen is.

Er zijn ontzettend veel websites die gebruik maken van de content (banners, productfeeds, kortingscodes etc.) die wordt aangeboden door affiliate netwerken. Bijna alle websites die u op TV reclames voorbij ziet komen maken gebruik van affiliate marketing. Denk aan Vergelijk.nl, de Consumentenbond.nl, Independer.nl, Trivago.nl etc.

Verder zijn het de bloggers en vloggers die veel gebruik maken van affiliate marketing programma's en dat zijn vaak weer de veel bezochte websites, video platformen (Youtube, Vimeo) en de populaire social media pagina's. (Facebook, Twitter, Snapchat).

Naast marketing en advies kan Arloz ook ontwerpen en optimaliseren voor het internet.

Arloz, design, marketing en advies! + SEO

Pagina's gerelateerd aan 'affiliate marketing' op Arloz.nl!

Affiliate productfeed optimalisatie en advies

Bijna iedereen die bij een affiliate marketing netwerk is aangesloten en een productfeed gebruikt weet dat het meeste verkeer/bezoekers naar de webwinkel komen vanuit de productfeed. Maar weet u ook hoe uw productfeed is opgebouwd en hoe de affiliate publishers uw feed gebruiken, lees ook kunnen gebruiken?

Uit ervaring met affiliate productfeeds weet ik 'Arlo Zwijnenburg' dat vele aangeboden productfeeds eigenlijk niet ideaal zijn, en soms ronduit slecht qua data input. Er ontbreekt vaak een goede opbouw van de categorie structuur met als gevolg dat de producten op een grote hoop worden gegooid i.p.v. gestructureerd worden aangeboden.

Met als gevolg dat na de import van uw productgegevens de affiliate publishers deze producten eigenlijk niet fatsoenlijk kunnen onderverdelen.

Een praktijkvoorbeeld hiervan is bijvoorbeeld van een herenwinkel feed waarin alle producten zijn toegewezen aan de categorie 'heren'. Uit deze productfeed zijn dus geen sub-categorieën te definiëren. Dus mocht een website gespecialiseerd zijn in jassen, dan wordt het best lastig om alle jassen uit die feed te importeren en te scheiden van de overige data.

Het in mijn ogen vreemde van deze werkwijze is dat de product categorieën en sub-categorieën qua data wel bekend zijn, deze data zit namelijk in de webshop, want daar zijn die producten natuurlijk wel onderverdeeld in categorieën en sub-categorieën.

Zo zie je dat data-gebruik en data optimalisatie erg belangrijk zijn voor goede productfeed marketing in o.a. de affiliate marketing. En dat er voor veel bedrijven erg veel extra omzet te behalen is met een goede productfeed.

Verder zijn er nog vele manieren om uw affiliate productaanbod aan te vullen met extra data voor een betere promotie, ook wel product verrijking genoemd.

Plaatsing van uw banners bij een affiliate netwerk

Naast banner design kunnen wij uw banners ook plaatsen bij een affiliate netwerk. Wij hebben ervaring met de onderstaande affiliate netwerken. Wilt u meer weten over de voordelen van deze vorm van internet marketing? Bezoek dan de onderstaande websites voor informatie en uitleg over affiliate netwerken en online advertentie programma’s.

Mijn eigen affiliate marketing blogs en websites

Zelf heb ik diverse affiliateblogs waar ik zo mijn graantje meepik van de vergoedingen die er online te verdienen zijn en tegelijk ook op de voet volg hoe deze webwinkels hun banners verzorgen, de productfeeds aanleveren en zie welke winkel zijn zaakjes op orde heeft en bij welke webwinkels er nog veel moet gebeuren m.b.t. de affiliate marketing activiteiten en productfeed optimalisatie.

Affiliate marketing leads en sales

Daarnaast kan ik d.m.v. de aangeleverde productdata ook zien hoe de affiliate producten en de naamgeving ervan in zoekmachines zoals Google en Bing tevoorschijn komen, en dus ook hoe je die kunt optimaliseren voor SEO marketing d.m.v. SEO advies!

Zo werk ik (Arlo Zwijnenburg) eigenlijk aan alle kanten van het affiliate spectrum. Ik zie wat de 'adverteerders' doen, ik zie hoe 'publishers' er gebruik van maken, ik zie hoe zoekmachines reageren etc.

Mocht u vragen hebben over 'affiliate marketing' of meer informatie willen hebben over de mogelijkheden die Arloz biedt m.b.t. 'affiliate marketing' in combinatie met design, marketing en advies!

Ik, Arlo Zwijnenburg sta U graag te woord voor uitleg en toelichting.

Arloz: design, marketing en advies! + SEO... sinds 1999

Page Up